vad är en nazisthälsning?

För inte så länge sedan dömdes Chania Lundgren från Skellefteå till 3500 kr för hets mot folkgrupp för att hon och en kompis till henne heilade på en bild som hon hade i bloggen. Det åtalet tror jag inte håller om det går vidare i rättsystemet. Det kan inte räcka med en bild på någon som håller upp en arm för att dömas till hets mot folkgrupp anser jag utan det viktiga borde vara om man uttrycker främlingsfientliga åsikter eller inte. Man måste få skämta om även allvarliga saker och om man heilar på skämt så är det inte hets mot folkgrupp. Det är förvisso svårt att avgöra på bild men rättsystemet ska ju bevisa att man är skyldig och en misstänkt ska inte behöva bevisa att denne är oskyldig.

Fotbollsdomare som ger gula och röda kort till spelare ligger pyrt till efter den här domen. Helst om det är en vit domare och spelaren är av en annan ras, är det hets mot folkgrupp då?

Rätten har nog dömt lite slarvigt och förhastat här men det är ju inte juridikens skarpaste knivar som jobbar i Tingsrätten. Sen är ju ämnet så känsligt med tanke på Förintelsen av flera miljoner judar men man måste skilja på skämtande ungdomar och tyska män som vill utrota judar för att få en ras i tredje riket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0